Založ si blog

Stačí jeden ohrdnutý frajer

Téme antikultových organizácií som sa začala venovať len nedávno. A nestačím sa čudovať, aké jednoduché je označiť niekoho za sektára. Pripomína mi to stredovek, dobu temna, kedy stačilo tak málo na to, aby žena bola označená za bosorku. Stačí, že na ňu ukázal prstom ohrdnutý chlap. Nechcela ho a on mal v ruke jednoduchý nástroj, ako sa pomstiť: Udať ju “svätej” inkvizícii a “spravodlivý” proces sa mohol začať. Myslela som si, že dnes sa to nemôže stať.

Hlavné je nájsť vinníka

Nedávno som však objavila na sociálnej sieti diskusiu. V nej muž, ktorého nechala priateľka, našiel raz-dva vinníka ich rozchodu. Sekta! Žena začala navštevovať Univerzitu vedomého života, ktorá je na Slovensku veľmi obľúbená. Je to ezoterické hnutie, v ktorom si ľudia idú svojou cestou. Bývalá priateľka muža, ktorý začal diskusiu, “vyjadril obavy o psychické zdravie svojej frajerky.” Medzi riadkami som zachytila, že keby “nebola v sekte,” tak by ho jednoducho nenechala. Pritom je normálne, že sa ľudia schádzajú a rozchádzajú. O tom je predsa život. To, čo sa však spustilo v diskusii, vo mne vzbudilo silné obavy.

Je to sekta! Pozor na nich!

Drvivá väčšina diskutujúcich sa priklonila na stranu toho názoru, že pred touto univerzitou sa treba mať na pozore. Nič o nej nevedeli, nič si neoverili, jednoducho si to mysleli. Ani netušili, kto im tento obraz vložil do hlavy. O tejto téme (vloženia obrazu do hlavy) hovoril Egon Cholakian vo videu “Neviditeľná vojna, kto vedie tento svet do záhuby,” v ktorom vysvetľuje obľúbenú taktiku antikultových organizácií. V mene boja za pseudospravodlivosť bojujú proti kultom a sektám, hoci sami šliapu na ľudské práva a majú za sebou mnoho prehratých súdnych procesov.

Len pár diskutujúcich žien sa snažilo mužovi nastaviť zrkadlo, nech sa zastaví, nech nepreháňa, nech nikoho “nezachraňuje,” že nech sa pozrie sám na seba. Nepochopil. Prskal okolo seba oheň a síru, pretože ho nechala frajerka. Nepoznám celý príbeh. Som presvedčená, že v každom príbehu sú dve strany jednej mince a vzťah sa končí a začína rozhodnutím dvoch. Píšem preto, lebo ma to vydesilo. Naozaj sa vraciame do doby temna, kde stačí jedno tvrdenie suseda a už končíme na hranici?

#vztahy #antikult #ezoterika #cholakian #demokracia

Čo má spoločné 11. september 2001 so súčasnosťou?

15.07.2024

O tom, čo sa udialo 11. septembra 2001 počuli takmer všetci obyvatelia planéty. Ako táto udalosť vplývala na psychické zdravie? Tým sa zaoberala štúdia „Тerrorism, Acute Stress, and Cardiovascular Health. A 3-Year National Study Following the September 11th AttacksТerrorism, Acute Stress, and Cardiovascular Health. A 3-Year National Study Following the September 11th Attacks“ [...]

Reakcia na komentár: Ale toho sa určite nedočkáme!

15.06.2024

“Mňa by už konečne zaujímal nielen boj antikultových organizácií s kultovými, ale pozitívna obhajoba kultových organizácií. Vysvetlenie čitateľom, prečo sú dobré, prijateľné, užitočné, pomocné…pre ľudstvo. Prečo je vlastne boj antikultových a kultových náboženských organizácií prezentovaný, ako všeludský boj za občianske a ľudské práva a slobody… [...]

Pred antikultom varujú odborníci. My z nich však robíme hrdinov.

11.06.2024

Keď si prebehnem diskusiu, občas mi zostáva rozum stáť. Rozhorčení čitatelia obhajujú činnosť antikultov, hoci netušia, čo všetko majú na svedomí. Je to ako postaviť sa za nacistické metódy a ešte tľapkať po pleci nacistov, pretože: „Robia super prospešnú vec. Niekto musí eliminovať to zlo.”Antikult je pritom ramenom chobotnice širšej organizácie, ktorá má na [...]

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

adanovakova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 17176x
Priemerná čítanosť článkov: 1561x

Autor blogu

Kategórie