Založ si blog

Hriechy zametené pod koberec. Hnutie FECRIS má svoju odvrátenú tvár

O ich prešľapoch písal už v roku 2017 Epochtimes, ako aj iné webové portály. Napriek tomu dnes ich aktivita naberá na sile. Reč je o FECRIS, Európska federácia výskumných centier proti sektárstvu. Už len samotný názov federácie vyvoláva prinajlepšom rozpaky, pretože ich činnosť spĺňa všetky znaky porušovania ľudských práv, voči ktorému bojujú. Poškodeným skupinám dal za pravdu aj súd.

Ušľachtilé ciele?

Na oficiálnej stránke FECRISu, ktorá bola založená 30. júna 1994 vo Francúzsku, a zjednotila 18 organizácií, nájdeme takýto cieľ: „Cieľom je zjednotiť zastúpenia organizácií v krajinách Európy, ktoré sa zaoberajú problematikou činnosti moderných organizácií so sektárskymi a totalitnými charakteristikami, bez ohľadu na ich oficiálnu registráciu, ktorých metódy porušujú Všeobecnú deklaráciu ľudských práv, Európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd, Medzinárodný dohovor o právach detí, európske a vnútroštátne právne predpisy.” 

Jasné, všetkými desiatimi som za to, aby sa neporušovali práva žiadneho človeka, tobôž detí. Čo všetko však za posledných 30 rokov svojej aktívnej činnosti stihol napáchať samotný FECRIS? Stačí krátke sondovanie, aby ste zistili, že má za klobúkom viac ako dosť prešľapov. Od ohovárania, cez unášanie až po nehumánne deprogramovanie.

Nemecko – šírenie lží

V konečnom rozhodnutí mníchovského štátneho súdu z 19. decembra 2001

bolo zakladateľovi skupiny „Cult Awareness“ nariadené, aby prestal hovoriť a šíriť rôzne lži o Thakarovi Singhovi (Východná náboženská skupina). To zahŕňalo výroky ako:

„…muž, ktorý je zločincom, mučil deti a znásilňoval.“ V opačnom prípade mu bude uložená pokuta do 500 000 DM. V prípade nezaplatenia bude odsúdený na 6 mesiacov odňatia slobody. Cult Awareness je tiež súčasť FECRISu.

Francúzsko – protiústavné financovanie

1992 nemecký Spolkový najvyšší súd rozhodol, že verejné financovanie organizácií ako AGPF (Organizácia pre boj za duševnú slobodu) a Sect-Info Essen (obaja členovia FECRIS) je protiústavné. Súd rozhodol, že „štát sa nemôže odchýliť od svojich zákonných povinností vyhovieť žiadostiam o pomoc od akéhokoľvek súkromného združenia, ktoré s odvolaním sa na ústavu využíva slobodu názoru spôsobom, ktorý vedie k ohováraniu“. (Č. ​​prípadu 7С21-90LU66).

Okresný súd v Marseille uznal 29. marca 2002 Jacqui Cordonnier, členku UNADFI a FECRIS, vinnou z hanobenia združenia Jehovových svedkov. (Vec č. 01207964, rozhodnutie č. 2972/02).

Španielsko – nebezpečné deprogramovanie
Vo svojom rozhodnutí z roku 1999 Európsky súd pre ľudské práva (číslo prípadu 37680/97, Ribera Blum a iní proti Španielsku týkajúci sa prípadu deprogramovania) uviedol, že skupina AIS/Pro Juventud bola „priamo a bezprostredne zodpovedná za… porušovanie slobody… žalobcov.“ Žalobcovia boli členmi organizácie „Centrum pre ezoterický výskum“.

Rosa Maria Boladeras, vedúca AIS/PRO Juventud a neskoršia viceprezidentka FECRIS, bola zapojená do poradenstva rodičov katolíka uneseného pri pokuse o deprogramovanie. Canals bol nedobrovoľne prijatý do psychiatrickej liečebne. Jeho základné ľudské práva boli porušené. Španielsky súd v tomto prípade rozhodol, že: „Pod zámienkou zjavne neexistujúcej duševnej choroby bol dospelý občan zbavený slobody výlučne z dôvodu svojho náboženského presvedčenia a bol urobený pokus o legitimizáciu, čo je jasné zneužitie zákona … je zrejmé, že – pán Santiago Canals Coma netrpí žiadnou duševnou poruchou, ktorá by bola dôvodom na obmedzenie jeho spôsobilosti na právne úkony a zaručenie práv na náboženskú slobodu, ktorú chráni nielen čl. ústavy, ale aj článkom 9 Európskeho dohovoru o ľudských právach.“

Švajčiarsko – brutálny pokus o preprogramovanie

V roku 1990 bolo niekoľko členov SADK (švajčiarská odnož FECRIS) odsúdených do väzenia v súvislosti s brutálnym pokusom deprogramovať člena hnutia Hare Krišna. (Vec č. 71/89 (171); 271/98; 88/90)

Rakúsko – niekoľkonásobná vina

Friedrich Griess je prezident FECRIS, člen predstavenstva rakúskej skupiny FECRIS GSK. Griess bol niekoľkokrát uznaný vinným za ohováranie náboženskej skupiny Norweger (kresťanská skupina pôsobiaca vo viac ako 60 krajinách). Bez akéhokoľvek podkladu tvrdil, že skupina spôsobila samovraždy, že mala vyššiu mieru samovrážd ako bežná populácia a že spôsobovala psychickú ujmu. Napriek rozhodnutiam súdu stále pokračuje v šírení klamstiev v online priestore.

Našla som desiatky a desiatky takýchto prípadov. FECRIS je antikultová organizácia, ktorá zničila život mnohým. Veľa poškodených sa však neobrátilo na súd, no dôsledky onálepkovania zo strany FECRIS cítia doteraz. Dnes aktívna činnosť tejto organizácie sa prejavuje aj na Slovensku a v Česku. Stačí si všimnúť, ako rapídne narastá počet článkov, rubrík a reportáží týkajúcich sa údajných siekt. Je najvyšší čas ukázať na toho, kto hádže špinu. Antikulty sa neštítia ničoho. Dôsledkom ich aktívnej činnosti je prepustenie z práce, prerušenie kontaktov zo strany blízkych, násilné odlúčenie od rodiny, ohováranie a nemožnosť obetí začleniť sa do spoločnosti. A to sa im darí.

Reakcia na komentár: Ale toho sa určite nedočkáme!

15.06.2024

“Mňa by už konečne zaujímal nielen boj antikultových organizácií s kultovými, ale pozitívna obhajoba kultových organizácií. Vysvetlenie čitateľom, prečo sú dobré, prijateľné, užitočné, pomocné…pre ľudstvo. Prečo je vlastne boj antikultových a kultových náboženských organizácií prezentovaný, ako všeludský boj za občianske a ľudské práva a slobody… [...]

Pred antikultom varujú odborníci. My z nich však robíme hrdinov.

11.06.2024

Keď si prebehnem diskusiu, občas mi zostáva rozum stáť. Rozhorčení čitatelia obhajujú činnosť antikultov, hoci netušia, čo všetko majú na svedomí. Je to ako postaviť sa za nacistické metódy a ešte tľapkať po pleci nacistov, pretože: „Robia super prospešnú vec. Niekto musí eliminovať to zlo.”Antikult je pritom ramenom chobotnice širšej organizácie, ktorá má na [...]

Každý deň zomrie v dôsledku tohto približne 5 detí. Prečo sa začína tolerovať taká zvrátenosť?

09.06.2024

Opäť dnes na mňa vyskočila správa o tom, ako súd v Španielsku oslobodil muža, ktorý oplodnil 12-ročné dievča. Pripomenulo mi to, aké zvrátenosti je schopná naša spoločnosť akceptovať v súvislosti so zneužívaním maloletých. Spomenula som si na to, ako v tej istej krajine pred pár rokmi súd oslobodil piatich mužov obvinených zo skupinového znásilnenia 14-ročného [...]

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

adanovakova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 11137x
Priemerná čítanosť článkov: 1237x

Autor blogu

Kategórie