Založ si blog

Pred antikultom varujú odborníci. My z nich však robíme hrdinov.

Keď si prebehnem diskusiu, občas mi zostáva rozum stáť. Rozhorčení čitatelia obhajujú činnosť antikultov, hoci netušia, čo všetko majú na svedomí. Je to ako postaviť sa za nacistické metódy a ešte tľapkať po pleci nacistov, pretože: „Robia super prospešnú vec. Niekto musí eliminovať to zlo.”Antikult je pritom ramenom chobotnice širšej organizácie, ktorá má na svedomí očierňujúce kampane najrôznejších skupín a aj celých vlád. Zďaleka nejde len o bežné obyvateľstvo alebo náboženské skupiny, ide o každého pre niekoho nepohodlného človeka. Každou takouto mediálnou kampaňou, každou získanou bezcharakternou známosťou na úradoch a verejných orgánoch získavajú ďalších prívržencov, ktorí urobia, hocičo, čo sa im povie, voči hocikomu, na koho sa im ukáže. Pred antikultami varujú odborníci. Ich vyjadrenia však nie sú senzačné, preto väčšinu neopustia priestor vedeckých publikácií a konferencií. A to je škoda. 

Je dôležité poznamenať, že rozdelenie na sekty a cirkvi je len vykonštruované rozdelenie medzi väčšou a menšou skupinou. Tá väčšia má zrazu právo prenasledovať tú menšiu. Nepripomína vám to niečo? V dnešnej dobe opäť čelíme prenasledovaniu menšín, či už etnických skupín, náboženských skupín a pod, napriek tomu, že v Ústave každej krajiny je uvedené právo na slobodu vierovyznania.Náboženské skupiny sú len črepinou z celkovej mozaiky celosvetového diania, lenže práve na nich vidno, ako pracujú a ako celá mašinéria funguje. Ak sa naučíte čítať medzi riadkami, ľahko tieto postupy aplikujete aj na celošpoločenské dianie.

„Vytýkají-li se náboženským menšinám sexuální aféry, spojení s tajnými službami, neprůhledné hospodaření apod., jsou to problémy známé i odjinud. Populárně řečeno – zloděj volá: „Chyťe zloděje!“ uvádza Štampach. 

Kniha nielen pre odborníkov, ale aj novinárov a laickú verejnosť

Ak si chcete overiť informácie a neuspokojíte sa s vopred predžutým názorom zaujatých pseudoodborníkov, prečítajte si knihu “Antisektárske hnutia a neutralita štátu. Predmet výskumu: FECRIS,” ktorú pripravili významní vedci a právnici z piatich Európskych krajín. Práve FECRIS je najznámejšie antikultové hnutie, ktoré “bojuje” proti sektám. A odborníci v publikácii upozorňujú na to, ako sa FECRIS už roky cielene zapája do aktivít zameraných na podnecovanie náboženskej nevraživosti a nenávisti voči náboženským menšinám. To, že sa im to darí, dokazujú mnohé komentáre na blogu Pravda:
„To je skutočne choré, pretože jedným z takýchto kultov sú aj Svedkovia Jehovovi!”
„A vy bojujete proti antikultovým organizáciam, ktoré zneužívajú deti?”
„Si sa vyfarbila…”

Mnohé komentáre sú plné nenávisti, preto ich tu nebudem zverejňovať. Nebudem vyvracať ich tvrdenia, to nechám na odborníkov. Možno niekomu otvorí oči ich pohľad. Vo vyššie uvedenej publikácii práve odborníci uvádzajú presvedčivé dôkazy o tom, že organizáciu FECRIS, (ktorá je z viac ako 95 % financovaná francúzskou vládou), ako aj jej členov nemožno považovať za kompetentných odborníkov v oblasti nových náboženských hnutí, teda “kultov”, či siekt. A čo myslíte, kto zaviedol tieto pojmy ako kult alebo sekta? Nikto iný ako antikultové organizácie. Najprv vytvorili zdanie „problému“, ktorý takto pomenovali, aby potom mohli proti nemu „bojovať“.

Mnohé súdne spory prehrali

Mnohé členské organizácie FECRIS a ich vedúci predstavitelia boli stíhaní za hanobenie náboženských hnutí. Prehrali viacero súdnych sporov. To sa však do médií, ktoré vytvárajú verejnú mienku, nedostalo. Akosi mi to pripomína rôzne iné situácie z viacerých strán, kedy sa určité veci, názory a odborníci do mienkotvorných médii nedostali. Alebo aby som im nekrivdila, aj dostali, lenže so zavádzajúcim nadpisom a nepravdivým obsahom. 

Autori publikácie upozorňujú aj na to, že zoznam hnutí spojených s FECRIS sa v posledných rokoch rozrastá. Podľa výskumníkov je tento nárast spôsobený tým, že FECRIS je konglomerátom organizácií. Tie majú rôzne, niekedy dokonca protichodné záujmy a vo FECRIS vidia príležitosť nájsť spojencov v boji proti náboženským menšinám. Hnutie je plné rozporov, čo je pochopiteľné, pretože sa v ňom miešajú konkurenčné tradičné náboženstvá (katolicizmus a pravoslávna cirkev), ba dokonca aj ateistické združenia. Bohužiaľ ich spája hlavný cieľ. Eliminovať kohokoľvek s iným názorom len preto, že nepatrí do správneho košiara.

Prečo dookola prípad Allatra?

Tému antikultov a nebezpečenstva týchto priam teroristických organizácií otvoril Egon Cholakian vo svojom videu „Neviditeľná vojna. Kto vedie náš svet do záhuby?“ Ukazuje, kto a ako manipuluje verejnou mienkou. Mechanizmus pôsobenia sa podarilo odhaliť počas 10-ročného sledovania hnutia Allatra, o ktorom vyšlo kvantum negatívnych článkov a reportáží, ktoré sú písané jednotným štýlom. V týchto článkoch má prsty aj FECRIS, antikultové hnutie, ktoré je hrozbou pre demokraciu. Keď však začnete tému skumať, zistíte, že takéto klamlivé kampane s použitím rovnakých metód sú všade. Nie len Allatra alebo yoga, ale aj nepohodlní odborníci, lekári, politici. Taktika „ak ho nevieš umlčať, tak ho zdiskredituj“ je veľmi účinná, pretože je to prakticky spoločenská samovražda osoby, skupiny, alebo organizácie vytvorením požadovanej verejnej mienky. Antikultové hnutie hrá v tomto oveľa podstatnejšiu rolu, ako sa na prvý pohľad zdá. Ak v demokratickej krajine zakážu hnutie, ktoré ničím neporušuje zákony krajiny, bude to precedens. Potom sa už môžeš v komentároch len pýtať: Kto bude ďalší? A kde som urobil chybu?

Nemusíš mi veriť. Predtým, než niečo napíšeš, over si informáciu. Inak dopadneme ako v čase nacizmu. Vytvoríme nepriateľa zo skupiny, ktorá sa nemôže brániť. Dúfam, že nikto z nás nechce opakovať históriu. Precedens sa veľmi ľahko rozšíri na všetkých nepohodlných.

Stačí jeden ohrdnutý frajer

21.06.2024

Téme antikultových organizácií som sa začala venovať len nedávno. A nestačím sa čudovať, aké jednoduché je označiť niekoho za sektára. Pripomína mi to stredovek, dobu temna, kedy stačilo tak málo na to, aby žena bola označená za bosorku. Stačí, že na ňu ukázal prstom ohrdnutý chlap. Nechcela ho a on mal v ruke jednoduchý nástroj, ako sa pomstiť: Udať ju [...]

Reakcia na komentár: Ale toho sa určite nedočkáme!

15.06.2024

“Mňa by už konečne zaujímal nielen boj antikultových organizácií s kultovými, ale pozitívna obhajoba kultových organizácií. Vysvetlenie čitateľom, prečo sú dobré, prijateľné, užitočné, pomocné…pre ľudstvo. Prečo je vlastne boj antikultových a kultových náboženských organizácií prezentovaný, ako všeludský boj za občianske a ľudské práva a slobody… [...]

Každý deň zomrie v dôsledku tohto približne 5 detí. Prečo sa začína tolerovať taká zvrátenosť?

09.06.2024

Opäť dnes na mňa vyskočila správa o tom, ako súd v Španielsku oslobodil muža, ktorý oplodnil 12-ročné dievča. Pripomenulo mi to, aké zvrátenosti je schopná naša spoločnosť akceptovať v súvislosti so zneužívaním maloletých. Spomenula som si na to, ako v tej istej krajine pred pár rokmi súd oslobodil piatich mužov obvinených zo skupinového znásilnenia 14-ročného [...]

fregata,  Admirál Gorškov

Ruská fregata a vrtuľník cestou z Kuby cvičili v Atlantiku vyhľadávanie ponoriek

25.06.2024 08:40

Admiral Gorškov i jadrová ponorka Kazaň dorazili v polovicu júna do Havany na Kube.

Bezdomovec v Nemecku

Bezdomovec v Holandsku vrátil 2000 eur, ktoré našiel vo vlaku

25.06.2024 07:43

Informovala o tom miestna polícia a dodala, že nálezca za jeho občiansku uvedomelosť odmenila.

Assange

Hotovo po dlhých 12 rokoch. Assange prizná vinu a môže sa vrátiť domov

25.06.2024 06:57

Prokuratúra nebude požadovať pre Assange nový trest a postačí jej päť rokov, ktoré strávil v cele v Británii.

vojna na Ukrajine, Donecká oblasť

ONLINE: USA majú recept na víťazstvo Ukrajiny. Hovoria o troch krokoch

25.06.2024 06:25, aktualizované: 08:23

Definíciou úspechu Ukrajiny podľa Washingtonu je, aby nakoniec mohla kontrolovať celé svoje medzinárodne uznané územie.

adanovakova

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 12108x
Priemerná čítanosť článkov: 1211x

Autor blogu

Kategórie